Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Přebytek jablek? Vyzkoušejte dva rychlé sladké recepty

Štrúdl na plech

Ingredience:

Jak na to?

  • Nahrubo nastrouhaná jablka smíchej s tvarohem, žloutky a rozehřátým máslem.
  • V jiné míse smíchej mouku s ovesnými vločkami, práškem do pečiva, skořicí, perníkovým kořením a citronovou kůrou. 
  • Suchou směs postupně smíchej s jablečnou směsí.
  • Nakonec z bílků vyšlehej sníh a po částech zapracuj do těsta.
  • Těsto případně ochutnej a doslaď čekankovým sirupem.
  • Nalij do vymazané koláčové formy nebo na menší plech vyložený pečícím papírem, ozdob vlašskými ořechy a peč v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut. 

Vláčný jablečný závin

Ingredience:

Jak na to?

  • Smíchej kefírové mléko s řepkovým olejem a vejcem. 
  • Přidej mouku a vypracuj pevné těsto.
  • Těsto dej cca na 10 minut odpočinout do lednice a mezitím nastrouhej jablka na plátky, přidej skořici, perníkové koření a čekankový sirup dle chuti.
  • Těsto vyndej z lednice a rozválej obdélník.
  • Na těsto nasyp vločky, potom přidej jablečnou směs, zabal a potři vejcem.
  • Peč na 180 °C zhruba 35 minut.

Recepty vznikly ve spolupráci s Country Life.
autor: Lucie Bašniarová & Riva Karo
fotografie: Lucie Bašniarová

Nemůžeš se našich článků nabažit? Přihlaš se k odběru

Každý měsíc ti zašleme výběr těch nejlepších článků přímo na tvůj e-mail

Přečti si naše další články

Chceš dostávat naše články přímo do mailu? Tak se přihlaš k odběru!

Děkujeme ti za odebírání
našeho newsletteru

Každý měsíc se můžeš těšit na vybrané články,
které ti pošleme přímo na tvůj zadaný mail.