Štrúdl na plech
Ingredience:
- 4 jablka
- 2 lžíce polotučného tvarohu
- 3 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
- 50 g GHI Country Life
- 70 g rozemletých nebo jemných ovesných vloček Country Life
- 80 g celozrnné špaldové mouky Country Life
- 1 lžičku prášku do pečiva Amylon
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička perníkového koření Sonnentor
- 1 lžička skořice Sonnentor
- čekankové slazení Country Life
- vlašské ořechy Country Life
Jak na to?
- Nahrubo nastrouhaná jablka smíchej s tvarohem, žloutky a rozehřátým máslem.
- V jiné míse smíchej mouku s ovesnými vločkami, práškem do pečiva, skořicí, perníkovým kořením a citronovou kůrou.
- Suchou směs postupně smíchej s jablečnou směsí.
- Nakonec z bílků vyšlehej sníh a po částech zapracuj do těsta.
- Těsto případně ochutnej a doslaď čekankovým sirupem.
- Nalij do vymazané koláčové formy nebo na menší plech vyložený pečícím papírem, ozdob vlašskými ořechy a peč v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut.

Vláčný jablečný závin
Ingredience:
- 170 g celozrnné špaldové mouky Country Life
- 100 ml kefírového mléka
- 2 lžíce řepkového oleje Bio Planete
- 1 vejce (+1 vejce na potření)
- 4 lžíce jemných ovesných vloček Country Life
- 1 kg jablek nastrouhaných na plátky
- 2 lžíce skořice Sonnentor
- 1 lžíce perníkového koření Sonnentor
- 50 g nasekaných vlašských ořechů Country Life
- čekankové slazení Country Life dle chuti
Jak na to?
- Smíchej kefírové mléko s řepkovým olejem a vejcem.
- Přidej mouku a vypracuj pevné těsto.
- Těsto dej cca na 10 minut odpočinout do lednice a mezitím nastrouhej jablka na plátky, přidej skořici, perníkové koření a čekankový sirup dle chuti.
- Těsto vyndej z lednice a rozválej obdélník.
- Na těsto nasyp vločky, potom přidej jablečnou směs, zabal a potři vejcem.
- Peč na 180 °C zhruba 35 minut.

Recepty vznikly ve spolupráci s Country Life.
autor: Lucie Bašniarová & Riva Karo
fotografie: Lucie Bašniarová